mtvtram ext171 2371nieuw

Terug

Tips met kinderen naar Costa Rica
 

Costa Rica is zo'n leuk land om met kinderen naar toe te gaan! Er zijn heel veel dingen te doen en te zien. Op deze pagina de tips als je met kinderen naar Costa Rica gaat. Deze hoogtepunten mag je niet missen tijdens een reis naar Costa Rica!

 

 

Nationale parken Costa Rica 03 6 
Nergens ter wereld vind je zoveel nationale parken zo dicht bij elkaar als in Costa Rica. Het land telt er maar liefst 28 en dan zijn er ook nog een aantal private reserves. En als je denkt, dat als je er een gezien hebt, dan heb je ze allemaal gezien, dan heb je het fout. De verscheidenheid is enorm. Van parken met jungle tot parken met strand, vulkanische activiteiten of mangrove. Je kunt er apen zien, papegaaien, maar ook zeeschildpadden en bijzondere vogels en kikkers. Voor natuurliefhebbers is Costa Rica een paradijs. Trek je wandelschoenen aan en ga met ons mee!

 

 

 


 
Skytram mtvtram ext171 2389
Op een aantal plaatsen in Costa Rica kan je de prachtige natuur ook van boven zien. Met de zogenaamde skytram! In een open cabine, ga je als een soort kabelbaantje door de toppen van de bomen. Je hebt een prachtig uitzicht over het park en ziet wat er boven in de bomen gebeurt, iets wat je normaal van af de grond helemaal niet meekrijgt. Je ziet de apen springen door de toppen van de bomen en ziet vogels vliegen door de lucht. In Arenal eindigt de skytram boven op een berg en kun je eventueel met een zipline weer naar beneden. In de cabine gaat ook een gids mee die onderweg uitleg geeft over alles wat je ziet.

 

 

 


Vulkanen Costa Rica 06 6
Costa Rica is ook het land van vulkanen. En ook deze heb je in alle soorten en maten. Je kunt er een aantal bezoeken en je verwonderen over de kleuren van de kratermeren.  Zo heb je Irazu met een prachtig helderblauwe kratermeer, en dan net aan de andere kant van San José ligt vulkaan Poas met een turkooise meer. Beide vulkanen kun je bezoeken. Rincon de la Vieja is een national park op vulkanisch grond. Overal zie je kleine borrelende plassen en af en toe komt er een hete lucht uit de grond omhoog. De vulkaan van Arenal was tot voor kort nog actief en spuwde ’s nachts een stroom van oranje lava uit.

 

 

 Sportief in Costa Rica LL 3410
Ook voor sportievelingen is Costa Rica met kinderen een ideaal vakantieland. Wat dacht je van raften op een rivier dwars door de jungle. Of trek de parken in op een mountain bike. Ga lekker ziplinen door de toppen van de bomen. Onderweg springen de apen met je mee. Paardrijden voor de paardenliefhebbers, maar ook gewoon lekker wandelen behoort tot de mogelijkheden. Of wat dacht je van surflessen aan een van de stranden van Costa Rica.

 

 

 

 

 Zeeschildpaden Costa Rica 03 2 
Zeeschildpadden zijn enorm indrukwekkende dieren. Ze komen aan land om hun eieren te leggen in een kuil in het strand. Het is fascineren om dit mee te maken. Je ziet hoe ze een kuil graven, hun eieren leggen, vervolgens de kuil weer toedekken en terugzwemmen naar de zee. In Costa Rica kun je dit op 2 plekken meemaken. Samen met een gids ga je midden in de nacht in het donker het strand op. Muisstil moet je zijn, want je mag de dieren natuurlijk absoluut niet storen. Een ervaring om nooit te vergeten.

 

 

 

 

 

 

offertegroet

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

Contactgegevens: Young Travel Company | Parklaan 26, 2132 BN Hoofddorp | telefoon 06 19883349 | email2 info@youngtravelcompany.nl

instagram      facebook

 

GGTO logonieuw          websitelogovvkr          Logo Allianz Global Assistance3        logo trees for all kleinnieuw

 © 2020 | Young Travel Company

Ga naar boven