Vietnam 3 1

Vietnam

Slenteren in een moderne metropool, fietsen door rijstvelden, wandelen door dorpjes met kleurrijke bergstammen, peddelend door de Mekong delta, luieren aan een tropisch strand, je eigen slippertjes laten maken in een sfeervol stadje, mooie boedhistische tempels bezoeken, oude keizerssteden ontdekken, wandelen langs statige frans-koloniale gebouwen, kruipen door de tunnels van de Vietcong, varen tussen prachtige karstrotsen, geen dag is hetzelfde tijdens een vakantie in het veelzijdige Vietnam.
Daarnaast is het eten ook nog eens verrukkelijk, de natuur waanzinnig mooi en de bevolking super vriendelijk. Vietnam! Wanneer gaan we?

 

Fietsen door Vietnam Vietnam 1 10
Vietnam is het land van de fietsen. In de steden is het een chaos van fietsers en ander verkeer. Maar ook op het platteland zie je mensen fietsen. Voor reizigers is het ook leuk om er met de fietsen op uit te trekken. Fiets tussen de rijstvelden door en bezoek dorpjes waar je met open armen wordt ontvangen. Is er onderweg een rivier, dan gaat de fiets gewoon even mee op de boot. Het is een ontspannende afwisseling van het reizen in trein en bus.

 

 

Vietnam 5 5Bergstammen in Vietnam
In het noorden van Vietnam wonen vele bergvolkeren. In afgelegen dorpjes leven ze nog op traditionele manier in vaak nog eigen klederdracht. Ook met kinderen is het leuk om ze te bezoeken en te ervaren hoe ze leven. Het leukste is om er ook een nachtje te blijven. Zo maak je echt kennis met deze groep mensen en hun gewoontes. Kinderen leggen vaak makkelijk contact met andere kinderen zonder elkaars taal te spreken. Samen met een gids gaan jullie op pad. Om de dorpjes te bereiken zal ook een gedeelte van de route gelopen moeten worden. Als je met de trein naar Sapa gaat kun je ook de beroemde markt van Bac Ha bezoeken. Een unieke kans om vele diverse kleurrijke bergvolkeren samen te zien. Een prachtig schouwspel.

 

Vietnam oorlogVietnam 8 4
Vietnam is natuurlijk ook beroemd vanwege de Vietnam oorlog. Een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van dit indrukwekkende land. Op diverse plekken in het land zie je hier nog sporen van.  Bij de Cu Chi tunnels bijvoorbeeld. Hier kun je de ondergrondse tunnels bezoeken de Vietcong maakte om te vechten tegen de Amerikanen.  Ook zie je een duidelijk onderscheid tussen het traditionelere noorden en meer Westerse zuiden.

 

  

Vietnam 1 4Kookcursus & Vietnamese keuken
Wat kun je toch lekker eten in Vietnam! Overal zijn de lekkers traditionele hapjes te koop zoals loempia’s en dimsum’s. Ook voor een lekker noodlesoepje ben je in Vietnam aan het goede adres. Op diverse plaatsen in Vietnam kun je dit ook zelf leren maken. Samen met een goede kok gaan jullie naar de markt om ingrediënten te kopen. Vanzelfsprekend geeft ze hierbij uitleg over de smaken en gebruik van wat jullie zien. Vervolgens koken jullie in haar huis een heerlijke maaltijd.

 

 

Kleermakers Vietnam 7 5
Vietnamezen zijn zeer handig met naald en draad. Je kan dan ook overal in Vietnam kleren laten maken. Vooral Hoi An staat hierom bekend. Je kan hier niet alleen een leuk jurkje of een heel pak laten maken, maar ook bijvoorbeeld slippertjes of tassen behoord tot de mogelijkheden. Hoe leuk is het om uit Vietnam terug te komen met unieke slippers!

 

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

Contactgegevens: Young Travel Company | Parklaan 26, 2132 BN Hoofddorp | telefoon 06 19883349 | email2 info@youngtravelcompany

instagram   facebook

 

GGTO logo Blauw          websitelogo          Logo Allianz Global Assistance2

 © 2017 | Young Travel Company

Ga naar boven