SriLanka6 4

 

Sri Lanka

Tijdens een reis door Sri Lanka zie je van alles wat. Je bezoekt een prachtige grote tempel, je ziet grotten met Boeddhabeelden, je gaat op zoek naar wilde olifanten in nationale parken, je wandelt door theeplantages hoog in de bergen, je struint door de ruïnes van oude steden en luiert aan heerlijke stranden. Sri Lanka is een heerlijk eiland waar je in een vakantie de meest uiteenlopende dingen kunt doen, het weer lekker is en de mensen allervriendelijkst.

 

 

Klantervaringen SriLanka6 1
We hebben een geweldige vakantie gehad in Sri Lanka. We hebben genoten van alles wat we gezien hebben. We hebben fietstochtjes gemaakt, olifanten gezien, op safari geweest en ook nog lekker aan het strand gelegen. Het was allemaal prima geregeld, de hotels waren goed en we hadden een super goede gids/chauffeur. Hij wist veel te vertellen en was erg aardig, zeker voor de kinderen. - Fam. De Visser (Tiel).

 

 


SriLanka5 9Kids over Sri Lanka
Het was een leuke vakantie. We gingen tussen hele oude tempels fietsen en in Kandy zagen we een hele mooie tempel waar ze een tand van Boeddha bewaren. We zijn ook nog op een strand geweest waar ’s nachts zeeschildpadden kwamen om hun eieren te leggen. – Ellis (11 jaar)
Mijn ouders hadden een geweldige vakantie voor ons geregeld naar Sri Lanka. We hebben allemaal erg genoten. We hebben veel gezien en gedaan, maar we hadden ook altijd een hotel waar we lekker konden zwemmen en chillen. De olifanten opvang vond ik echt leuk. We konden heel dicht bij de olifanten komen en ze voederen. – Jasmijn (14 jaar)

 

 

SriLanka3 6Boeddhisme
Sri Lanka is een boeddhistisch land en overal zie je uitingen hiervan. Je kunt de meest prachtige tempels bezoeken, hele oude tempels maar ook tempels die nog in gebruik zijn. Bij Pollonaruwa en Anuradhapura vind je hele oude tempelcomplexen die je op de fiets kunt verkennen. De grotten van Dambulla zijn ook indrukwekkend. In de lange grotten zijn honderden boeddhabeelden opgesteld. In Kandy staat een van de belangrijkste tempels van het land. Hier wordt een relikwie van Boeddha bewaart. Het is een prachtige tempel, waar vele Srilankanen komen om Boeddha te eren.

 

  

SriLanka3 2Safari
Afrika is niet de enige plek om op safari te gaan. Ook in Sri Lanka zijn hier verschillende mogelijkheden voor. Sri Lanka kent een aantal prachtige nationale parken waar je op safari kan. In de meeste kun je zelfs overnachten. In de parken gaan jullie met een4x4 wagen gaan op pad. Jullie zien olifanten en wellicht ook jaguars, beren, apen en krokodillen.

 

 


Olifanten en zeeschildpaddenSriLanka5 5
In Sri Lanka kun je het dierenleven van dichtbij meemaken. Zo kun je een bezoek brengen aan Udawalawe Elephant Transit Home. Hier vangen ze gewonde en jonge olifanten op en trainen ze de olifanten om ze weer in het wild te kunnen uitzetten. Het is leuk om er te zijn op het moment dat de baby olifanten hun voeding krijgen.
Vlakbij Tangalle vind je aan het strand het Rekawa Turtle Conservation Project. Op het strand van Rekawa komen ‘s avonds zeeschildpadden aan land om eieren te leggen. Samen met de gids wacht je in het donker op het strand. Als er eenmaal een schildpad aan land is gekomen gaan jullie samen kijken hoe deze haar eieren legt, ze weer toedekt en vervolgens terug naar zee gaat. Een onvergetelijke ervaring.

 

 

 SriLanka6 2Sportief Sri Lanka
In Sri Lanka komen ook de sportieve mensen aan hun trekken. Ze kunnen fietsen in de tempelcomplexen van Pollonaruwa en Anuradhapura. In de bergen bij Ella en Nuwera Eliya kunnen wandelen en trekkings doen. Maar in Sri Lanka kunnen ze ook raften. Bij het plaatsje Kitulgala kan je raften op de Kelani. De Kelani is omringd door oerwoud en bergen en stroomt dwars door de jungle van Sri Lanka. Onder begeleiding van een ervaren gids begint het wildwater avontuur en vaar je langs authentieke dorpjes, grotten en weelderige natuur. De mooiste vogels scheren over het water.

 

 

Trein Kandy – Ella SriLanka6 3
Een van de mooiste treinreizen ter wereld gaat door Sri Lanka. Vanuit Kandy vertrekt de trein door een schitterend landschap naar de hoogvlaktes van Ella. Onderweg kom je langs dorpjes en theeplantages. In je reis zit een deel van deze treinreis. Het is heel ontspannend, je neemt gewoon een dagrugzakje mee, de bagage zal door jullie gids meegenomen worden naar het hotel.

 

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

Contactgegevens: Young Travel Company | Parklaan 26, 2132 BN Hoofddorp | telefoon 06 19883349 | email2 info@youngtravelcompany

instagram   facebook

 

GGTO logo Blauw          websitelogo          Logo Allianz Global Assistance2

 © 2017 | Young Travel Company

Ga naar boven