Maleisie3 16

 

Maleisië & Borneo

Maleisië is enorm veelzijdig! Op de peninsula vind je de metropool Kuala Lumpur, maar ook koloniale stadjes, berglandschappen met theeplantages en jungle. Je kunt er ook heerlijk naar het strand op een van de vele prachtige eilanden. Maar Maleisië is ook Borneo, waar je nog Orang-Oetans kunt ontmoeten en diep de jungle in kunt trekken. Daarnaast is Maleisië natuurlijk ook het land van de vriendelijke mensen, het heerlijke eten en het lekkere weer. Ontdek het zelf!

 

BorneoMaleisie14 7
Maleisië bestaat uit 2 delen; Borneo en het vasteland. En eigenlijk zijn dat 2 totaal verschillende landen. Borneo is het land van de natuur, jungle, grotten, orang oetans, bergen en een prachtige onderwaterwereld. Het nog relatief weinig bezochte Borneo is een fantastische bestemming om te bezoeken. Je valt van de ene verassing in de andere. Op Sarawak bij een ontmoeting met de Orang Oetans, het verblijf in een longhouse bij de voormalige koppensnellers en het ontdekken van de enorme grotten in Mulu National Park. Op Sabah kun je apen zien in Sepilok of genieten van het mooie rif voor de kust.


Maleisie13 14Iban Longhouses – Voormalige koppensnellers
Een absoluut geweldige ervaring is een verblijf bij de Iban, de voormalige koppensnellers van Borneo. Zij wonen in het regenwoud in de zogenaamde ‘long houses’. In deze huizen wonen meerdere families bij elkaar. Samen runnen ze een guesthouse waar je kunt overnachten en nemen ze je mee op excursie de jungle in. In een bootje gingen wij de rivier af, we legden aan bij een strandje waar we konden zwemmen en er een heerlijke maaltijd voor ons gekookt werd.

 

 

 

Vaste land van Maleisië Maleisie2 7
Het andere gedeelte van Maleisië wordt ook wel de Peninsula genoemd en ligt in het verlengde van Thailand. Dit is een afwisseling van koloniale steden zoals Melakka, de metropool Kuala Lumpur en de prachtige natuurgebieden van Taman Negara en Cameron Highlands. Taman Negara is een van de oudste regenwouden ter wereld. Je kan met een bootje de rivier afvaren terwijl je omringt wordt door jungle. Of wat dacht je van een wandeling over een loopbrug door de toppen van de bomen. Cameron Highlands is weer een andere uiterste met een verblijf in de koele heuvels omringt door theeplantages.

 

Maleisie4 7Selfdrive Maleisië
Het vaste land van Maleisië is ideaal om zelf rond te rijden. Op eigen tempo het land verkennen en kunnen stoppen waar je wilt is een van de voordelen van het rijden met een huurauto. Het vaste land van Maleisië kent goede wegen en buiten de steden is het rustig op de weg. Wij zorgen voor een auto naar keuze inclusief alle verzekeringen.

 

 

DroomeilandenMaleisie6 15
Naast het vaste land van Maleisië en Borneo kent het land ook nog een groot aantal eilanden. Stuk voor stuk paradijsjes met prachtige stranden en een heerlijke zee om te zwemmen en snorkelen. Deze eilanden liggen zowel aan de oost- als aan de westkant van Maleisië en hebben ieder eigen unieke kenmerken. 

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

Contactgegevens: Young Travel Company | Parklaan 26, 2132 BN Hoofddorp | telefoon 06 19883349 | email2 info@youngtravelcompany

instagram   facebook

 

GGTO logo Blauw          websitelogo          Logo Allianz Global Assistance2

 © 2017 | Young Travel Company

Ga naar boven