Costa Rica 01 8

 

Costa Rica

Zou jij over hangbruggen in de jungle willen lopen, vulkanen in werking willen zien? Zeeschildpadden eieren zien leggen op het strand, apen zoeken, bijzondere dieren willen zien? Kortom ben jij een Freek Vonk junior?
Neem dan je familie mee naar Costa Rica. Het land waar maar liefst 166 beschermde natuurgebieden zijn, waar oerwouden overlopen in strand, waar je ‘s nachts in je bed ligt te luisteren naar dierengeluiden. Costa Rica is Pura Vida!

 

Tips voor Costa Rica met kinderen

 

Nationale parken Costa Rica 08 3
Nergens ter wereld vind je zoveel nationale parken zo dicht bij elkaar als in Costa Rica. Het land telt er maar liefst 28 en dan zijn er ook nog een aantal private reserves. En als je denkt, dat als je er een gezien hebt, dan heb je ze allemaal gezien, dan heb je het fout. De verscheidenheid is enorm. Van parken met jungle tot parken met strand, vulkanische activiteiten of mangrove. Je kunt er apen zien, papegaaien, maar ook zeeschildpadden en bijzondere vogels en kikkers. Voor natuurliefhebbers is Costa Rica een paradijs. Trek je wandelschoenen aan en ga met ons mee!

 

mtvtram ext171 2371Skytram
Op een aantal plaatsen in Costa Rica kan je de prachtige natuur ook van boven zien. Met de zogenaamde skytram! In een open cabine, ga je als een soort kabelbaantje door de toppen van de bomen. Je hebt een prachtig uitzicht over het park en ziet wat er boven in de bomen gebeurt, iets wat je normaal van af de grond helemaal niet meekrijgt. Je ziet de apen springen door de toppen van de bomen en ziet vogels vliegen door de lucht. In Arenal eindigt de skytram boven op een berg en kun je eventueel met een zipline weer naar beneden. In de cabine gaat ook een gids mee die onderweg uitleg geeft over alles wat je ziet.

 

 

VulkanenCosta Rica 02 2
Costa Rica is ook het land van vulkanen. En ook deze heb je in alle soorten en maten. Je kunt er een aantal bezoeken en je verwonderen over de kleuren van de kratermeren.  Zo heb je Irazu met een prachtig helderblauwe kratermeer, en dan net aan de andere kant van San José ligt vulkaan Poas met een turkooise meer. Beide vulkanen kun je bezoeken. Rincon de la Vieja is een national park op vulkanisch grond. Overal zie je kleine borrelende plassen en af en toe komt er een hete lucht uit de grond omhoog. De vulkaan van Arenal was tot voor kort nog actief en spuwde ’s nachts een stroom van oranje lava uit.

 

 

Costa Rica 01 4Sportief in Costa Rica
Ook voor sportievelingen is Costa Rica een ideaal vakantieland. Wat dacht je van raften op een rivier dwars door de jungle. Of trek de parken in op een mountain bike. Ga lekker ziplinen door de toppen van de bomen. Onderweg springen de apen met je mee. Paardrijden voor de paardenliefhebbers, maar ook gewoon lekker wandelen behoort tot de mogelijkheden.

 

 

 

Zeeschildpaden Costa Rica 03 2
Zeeschildpadden zijn enorm indrukwekkende dieren. Ze komen aan land om hun eieren te leggen in een kuil in het strand. Het is fascineren om dit mee te maken. Je ziet hoe ze een kuil graven, hun eieren leggen, vervolgens de kuil weer toedekken en terugzwemmen naar de zee. In Costa Rica kun je dit op 2 plekken meemaken. Samen met een gids ga je midden in de nacht in het donker het strand op. Muisstil moet je zijn, want je mag de dieren natuurlijk absoluut niet storen. Een ervaring om nooit te vergeten.

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

Contactgegevens: Young Travel Company | Parklaan 26, 2132 BN Hoofddorp | telefoon 06 19883349 | email2 info@youngtravelcompany

instagram   facebook

 

GGTO logo Blauw          websitelogo          Logo Allianz Global Assistance2

 © 2017 | Young Travel Company

Ga naar boven