Indonesie 10 3nieuw

Terug

Excursies Indonesië met kinderen

 

Indonesië kent eindeloos veel mogelijkheden. De rondreizen op deze website zijn ook voornamelijk voorbeelden van wat er zoal mogelijk is. Zo kun je nog veel andere combinaties maken. Denk maar eens aan een rondreis Sumatra met een verlening op Bali. Of een verlenging Lombok op de rondreis Java en Bali. Ook is het mogelijk om andere eilanden van Indonesië te bezoeken zoals Sulawesi, Flores of Komodo. Laat het ons weten en wij zoeken het graag voor je uit!

Verlengingen
Lombok Indonesie 14 3
Jullie verlaten Bali en gaan naar Lombok. Voor de kust van Lombok liggen 3 schitterende eilandjes. Het zijn paradijselijke eilandjes met witte palmstranden, blauwe zee en een schitterend koraal rif. De boot legt aan bij het eiland Gili Air. Je vindt er geen auto’s, het enige vervoer gaat met paard en wagen. Maar de eilandjes zijn zo klein, dat je het allemaal gewoon kunt lopen. Ontspan een paar dagen op Gili Air op het prachtige strand. Ga snorkelen, de onderwaterwereld is waanzinnig mooi! Wandel het eiland rond, er zijn prachtige baaitjes. In de avond kun je heerlijke verse vis eten in een van de gezellige restaurantjes.

 

Ga ook een paar dagen naar de Senggigi, de badplaats op het vasteland van Lombok. Het is een ideale plaats Indonesie 14 1om de cultuur van Lombok te leren kennen en ondertussen te genieten van de rust en het prachtige strand. Je kunt er een trektocht maken naar Tetebatu. Het dorpje Tetebatu ligt in één van de mooiste gebieden van Indonesië, omringd door indrukwekkende bossen, rijstvelden die prachtig groen zijn en grote watervallen is. Tetebatu ligt aan de voet van de Gunung Rinjani en heeft een geschikt klimaat voor mooie wandelingen. Jullie wandelen langs plantages en dorpjes. Onderweg bezoeken jullie lokale handwerklieden om hun werkplaatsen te bekijken.


Excursies Indonesië met kinderen


Indonesie 2 9

Sumatra / Berastagi – Beklimming Sibayak vulkaan
In de ochtend kun je vanuit Berastagi een trektocht maken de Sibayak vulkaan op. Berastagi is verfrissend koel gelegen op een hoogvlakte, midden tussen twee vulkanen, de Sinabung en de Sibayak. De vulkanen zijn nog actief en regelmatig zie je dan ook een rookpluim uit de krater omhoog komen. Het is een pittige wandeling, maar het uitzicht vanaf de top is prachtig. Samen met een gids loop je in ongeveer 3 uur naar de top. Onderweg loop je langs dorpjes en akkertjes met groenten. Het landschap verandert langzaam in bosgebied en tenslotte in kale, rotsformaties voor je de top bereikt op 2370 meter. Op sommige plaatsen is het een pittige klim.

 

Sumatra / Samosir – Boot en fietstourIndonesie 2 8
In de ochtend vertrekken jullie met de boot naar Simanindo om de traditionele huizen en dansen van de Batak te zien. De fiets gaat mee op de boot. Van Simanindo gaan jullie op de fiets door rijstvelden en kleine dorpjes naar Ambarita. Hier bekijken jullie de traditionele Batak huizen en de oude stenen stoelen en tafel van koning Siallagan. Van Ambarita gaat het weer met de boot naar Tomok om de tombe van koning Sidabutar te bekijken. Van Tomok kun je terugfietsen naar het hotel, maar je kunt ook kiezen voor de boot.

 

Indonesie 2 10Sumatra / Samosir – Wandeling
Jullie starten met een transfer naar Sosor Tolang / Sigarantung, een hoger gelegen dorpje op het midden van het eiland. Vanaf hier wandelen jullie naar beneden langs rijstvelden en door kleine dorpjes. Onderweg hebben jullie prachtig uitzicht op het meer, Samosir en het vaste land van Sumatra. De wandeling eindigt in het dorpje Tomok, waar de tombe van Koning Sidabatur staat. Jullie fietsen terug naar het hotel.

 

 

 

Bali / Ubud – Spiritual tourIndonesie 12 3
Deze dag kunnen jullie de spirituele kant van Bali leren kennen. Jullie beginnen met het maken van een klein offerbakje. Jullie hebben ze vast al eens gezien bij de tempels of gewoon op straat, nu maken jullie er zelf een en nemen die mee naar de eerste tempel, Gunung Kawi. De gids zal hier uitleg geven over offers. Gunung Kawi is omringd door prachtige rijstvelden, waardoor jullie een wandeling maken. Jullie bezoeken een dorpje en een school waar je gaat lunchen. In de middag bezoeken jullie nog de tempel van Goa Gajah en Yeh Pulu.

 

Bali / Ubud – Kookklas
Een echte traditionele Balinese kookles, zodat je straks ook thuis die heerlijke gerechten kunt maken. Het begint met een bezoek aan de lokale markt. Kies samen met de kok het fruit, de groente en kruiden uit die jullie gaan gebruiken tijdens het koken. De kookles vindt plaats in een typisch Balinees huis. Hier krijgen jullie ook uitleg over de verbouw van rijst. Naast de lunch, maken jullie ook koffie van de koffiebonen die bij het huis groeien.

 

Bali / Ubud – Fietstour Indonesie 11 3
Een van de leukste excursies in Indonesië met kinderen. Na het ontbijt vertrekken jullie voor een leuke fietstocht in de omgeving van Ubud. Ongeveer 2,5 uur lang fietsen jullie langs dorpjes en rijstvelden. Jullie brengen een bezoek aan een school en krijgen een uitleg over de verbouw van rijst. In een van de dorpjes kunnen jullie rondkijken in een typisch Balinees huis. De gids zal jullie uitleggen over gewoontes en gebruiken van de lokale bevolking. Jullie lunchen bij de mensen thuis.

 

 

Bali / Ubud – Raften
Geniet van een dag raften op de Ayung rivier. Je vaart door bochtige kloven, langs jungle en rijstterrassen. Onderweg zie je een aantal mooie watervallen. De Ayung rivier valt onder klasse 2-3 om te raften en is al geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

 

Bali / Lovina – Dolfijnen boottochtIndonesie 10 3
Om 6 uur ‘s ochtends gaan jullie met een traditionele boot het water op om dolfijnen te zoeken. De kans is groot dat je vele dolfijnen voor je boot het water uit ziet springen. Met enig geluk zien jullie misschien ook nog wel een schildpad of een walvis. Rond een uur of 8 worden jullie weer afgezet bij het strand.

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

Contactgegevens: Young Travel Company | Parklaan 26, 2132 BN Hoofddorp | telefoon 06 19883349 | email2 info@youngtravelcompany.nl

instagram      facebook

 

GGTO logonieuw          websitelogovvkr          Logo Allianz Global Assistance3        logo trees for all kleinnieuw

 © 2020 | Young Travel Company

Ga naar boven