Costa Rica 01 12nieuw

Terug

Excursies Costa Rica met kinderen

Corcovado Costa Rica 11 5
Helemaal in het zuiden van Costa Rica ligt misschien wel het mooiste nationaal park van het land: Corcovado. Het is een flinke rit om er te komen, maar het is het meer dan waard. Het meest afgelegen park van Costa Rica biedt een enorm wildleven, jungle en waanzinnig mooie stranden. Corcovado is niet te bereiken met de huurauto. Het laatste stuk gaan jullie met de boot. Je vaart langs kaaimannen en brulapen totdat je bij de lodge aankomt. Verwacht hier geen luxe, maar wel een unieke ervaring. De activiteiten variëren van wandelingen in de jungle tot snorkelen bij het tropische eiland Isla del Cano.

 

 

 

 

Dominical Costa Rica 10 2
Willen jullie toch iets meekrijgen van het prachtige zuiden van Costa Rica, maar niet helemaal naar Corcovado? Dan kunnen jullie ook naar Dominical. Met de huurauto rijden jullie vanaf Manuel Antonio in ca. 1,5 uur naar het zuiden. Jullie verblijven in een comfortabele lodge. Vanuit hier zijn ook snorkeluitstapjes naar Isla del Cano te maken of een dagtour naar Corcovado.

 

 

 

 

 

 

Carara National Park
Gelegen tussen Monteverde en Manuel Antonio is Carara National Park de beste plek om ara’s in het wild te zien. Hier leeft de grootste populatie van Costa Rica. Het park ligt aan de kust en bestaat uit moerassen, lagunes en oeverbossen. Naast ara’s wonen er papegaaien, kolibries, apen, luiaards en neusbeertjes.

Excursies Costa Rica met kinderen

Raften
Een sportieve excursie in Costa Rica met kinderen. In Costa Rica kun je op een aantal plekken heel goed raften. Bekend is de Rio Pacuare, een rivier die bereikbaar is vanuit San José of Arenal. Deze klasse 3-4 rivier is een mooie rivier om te raften met tieners. Je raft door een kloof, langs watervallen en onderweg is er ook genoeg gelegenheid om even te zwemmen. Ook op andere plaatsen in Costa Rica zijn er mogelijkheden om te raften. En met wat kleinere kinderen kun je goed raften op wat rustigere rivieren.

Canopy
In het reservaat van Monteverde en bij Arenal kun je al ziplinend door de toppen van de bomen slingeren. Het is ook mogelijk om dit te combineren met de Sky-Tram. Dit is een kabelbaan door de jungle. Vanuit je cabine kun je de prachtige natuur om je heen rustig bekijken. Eenmaal boven op de berg ga je naar beneden via het zipline-parcours.


Surfen, tubing, kajakken
Er zijn voor de sportievelingen vele manieren om te genieten in Costa Rica. Op diverse plaatsen is het mogelijk om te kajakken en te tuben. Aan de kust behoort ook surfen tot de mogelijkheden. Wil jij ook leren surfen? Wij kennen een goede leraar.

Duiken & snorkelen
Er zijn diverse plekken aan de kust van Costa Rica waar je kunt duiken of snorkelen. Zowel aan de oost- als aan de westkust.

Obras Del Espiritu Santo
Dit dorpje, niet ver van San José is 15 jaar geleden opgericht door een priester om dakloze families op te vangen. Het is een succesvol project waar mensen ondersteuning krijgen op het gebied van voedsel, gezondheidszorg en scholing. Het is een ervaring om de kinderen die hier wonen te ontmoeten en hun verhaal te horen.

Arenal Vida Campesina
Leef een dag als een boerenfamilie in Costa Rica. Help mee met het koeien melken, bak tortilla's, haal groenten uit de tuin, pers suikerriet of haal water uit de bron. Zomaar wat activiteiten die gedaan worden op de boerderij. Jullie kunnen ook nog een boom planten van een soort die wordt bedreigt met uitsterven. De lunch bestaat uit biologische producten uit eigen tuin.

Maleku Tribe (Arenal)
De oorspronkelijke bevolking van Costa Rica bestond uit indianen, waarvan er nog een aantal groepen leven. De Maleku vormt een van deze overgebleven groepen. Graag delen ze hun cultuur en tradities met jullie. Jullie horen over hun eigen taal en geschiedenis en krijgen een rondleiding door de medicinale plantentuin. Ook kun je je eigen pijl en boog maken. In de middag volgt nog een voorstelling van oude gebruiken zoals bijv. bruiloften of duels.

Wild Animal Rescue Center Proyecto Asis
In dit centrum vlakbij Arenal worden gewonde en gevonden wilde dieren opgevangen. Je maakt kennis met de dieren en leert van alles over hoe ze leven en wat ze eten. Ook mag je meehelpen met het klaarmaken van het eten voor de dieren en het voeren van de dieren.

Afro Caribbean Cooking Class of Culturele tour
Aan de oostkust van Costa Rica leeft een andere bevolkingsgroep, namelijk de mensen die afstammen van slaven uit de Caribbean. Tijdens deze cursus leer je de geheimen en tradities van hun smaakvolle keuken kennen. Ook kun je een tour maken en leer je meer over hun cultuur en tradities, die anders zijn dan in de rest van Costa Rica.

Manuel Antonio Fietstocht
Per fiets gaan jullie naar een klein dorpje waar jullie kennis maken met de bewoners. Jullie brengen een bezoekje aan de school en het dorpshuis. Te voet gaan jullie vervolgens naar een waterval in de buurt waar je een verfrissende duik kan nemen.

Manuel Antonio kookcursus
Samen met een gids/kok stellen jullie een menu samen. Vervolgens bezoeken jullie een tuin waar verse ingrediënten worden opgehaald en jullie nog een uitleg krijgen over de verschillende smaken en producten. Samen gaan jullie vervolgens aan de slag om een lekkere maaltijd samen te stellen en uiteraard op te eten.

Irazu vulkaan & Cartago
In Cartago vind je de belangrijkste kathedraal van Costa Rica, Basilica de Nuestra Señora de Los Angeles. Het geloof is belangrijk in dit land en veel mensen komen op bedevaart naar deze kerk. Het is ook een van de weinig historische gebouwen van Costa Rica. Cartago is de vroegere hoofdstad van Costa Rica in de koloniale tijd.
Ook brengen jullie een bezoek aan de nog levende vulkaan Irazu. Het is de hoogste vulkaan van het land, en vanaf de kraterrand heb je een prachtig uitzicht op de azuurblauwe krater. Op heldere dagen kun je vanaf de top zowel de Pacifische als de Caribische Oceaan zien.

Pura Vida Costa Rica
Vandaag leren jullie de 2 werelden van San José kennen. Jullie brengen een bezoek aan het centrum van San José, de kathedraal en de markt. Ook bezoeken jullie een beroemd 100-jaar oud restaurant, waar jullie typisch Costa Ricaanse gerechten proeven. Daarna gaan jullie naar Esczau, de plaats waar de rijkeren van San José wonen. Hier vind je een mix van modern en traditie.

 

offertegroet

 

 

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

Contactgegevens: Young Travel Company | Parklaan 26, 2132 BN Hoofddorp | telefoon 06 19883349 | email2 info@youngtravelcompany.nl

instagram      facebook

 

GGTO logonieuw          websitelogovvkr          Logo Allianz Global Assistance3        logo trees for all kleinnieuw

 © 2020 | Young Travel Company

Ga naar boven